Jeg hedder Nadia Maina Korfitsen og er uddannet psykolog (cand.psych.) fra Københavns Universitet og sidenhen autoriseret af Psykolognævnet.
I min praksis arbejder jeg inden for to felter, nemlig det psykologiske- og det neuropsykologiske felt.
Det psykologiske felt indebærer terapi / samtaler ved fx. depression, angst, stress osv. og det neuropsykologiske felt er bl.a. arbejdet med hjerneskaderamte og deres pårørende.
Jeg er for nuværende i gang med en efteruddannelse inden for Metakognitiv terapi (level 1 Masterclass) ved MCT Institute. Metakognitiv terapi er den primære terapiform jeg anvender til behandling af fx depression og angst.
Udover arbejdet i min klinik i Hillerød udfører jeg en række psykologiske og neuropsykologiske opgaver ude af huset:
Jeg samarbejder med kommuner og forsikringsselskaber, og varetager samtaleforløb med borgere med fx depression, angst eller hjernerystelse, neuropsykologisk udredning og genoptræning samt supervision af personale. Og jeg laver neuropsykologiske undersøgelser for kommuner, jobcentre og virksomheder.
Jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening samt Selskabet Danske Neuropsykologer og Dansk Sundhedspsykologisk selskab. Jeg modtager løbende supervision af mit psykologiske og neuropsykologiske arbejde, samt holder mig fagligt opdateret gennem kurser og videreuddannelse.
Baggrund:
Jeg har arbejdet som psykolog og neuropsykolog på Rigshospitalet, Glostrup i en årrække. Her har jeg bl.a. udredt og genoptrænet voksne med senhjerneskade. Samt haft støttende samtaler med patienter og deres pårørende ofte med fokus på at takle deres ændrede livssituation.
Jeg har derudover undervist pårørende bl.a. i de problemer, man kan opleve efter en hjerneskade og i, hvordan man kan håndtere problemerne samt i, hvordan man kan yde omsorg for sig selv – også selvom livet er svært.
Jeg har sammen med en logopæd/talepædagog undervist pårørende til mennesker ramt af afasi (dvs. sprogproblemer) efter apopleksi/stroke i hensigtsmæssig kommunikation med den ramte. Dette med afsæt i SCA metoden, som jeg også selv er undervist i.
Jeg har i mit samarbejde med en kommune været med til at starte et projekt op omhandlende intervention til borgere ramt af senfølger efter hjernerystelse, hvor jeg i tæt samarbejde med bl.a. fysioterapeuter, ergoterapeuter, neurooptometrister og jobcenter har varetaget den neuropsykologiske intervention og hjulpet en række borgere tilbage til livet og tilbage til et arbejde.
Jeg har desuden samarbejdet med Hjernesagen, hvor jeg bl.a. har afholdt webinar om de svære følelser, man kan opleve som pårørende, og været med til at udvikle materiale til Hjernesagens pårørendeuddannelse og stået for undervisningen i forbindelse med denne.
Ydermere har jeg arbejdet med familieintervention i forbindelse med et forskningsprojekt på Hvidovre hospital. Her var fokus på at forbedre familiers måde at fungere på efter livsomvæltende begivenheder havde fundet sted.